VP Motorsport winterbeurt

De VP winterbeurt is al meer dan 25 jaar een begrip… en met de huidige E10 benzine-perikelen actueler dan ooit!

E10 veroudert en vervuilt snel
E10 benzine met maximaal tien procent bio-ethanol is sinds 1 oktober 2020 de nieuwe norm en neemt de plaats in van Euro 95. Benzine met bio-ethanol veroudert snel. Bij stalling van uw motorfiets geeft het al na zes tot acht weken vervuilingsproblemen. 

Ethanol trekt water aan met oxydatie en bacterievorming als gevolg. Dat geeft aanslag en vervuiling, sludge, gom- en lakvorming in het brandstofsysteem van uw motor. Sproeiers en injectoren raken verstopt, vlotternaalden bij carburateurs verkleven. Door de sterke oploswerking van ethanol kunnen benzineslangen poreus en lek raken. Resultaat van dit alles: uw motor start slecht, loopt moeilijk stationair en kan zelfs stilvallen.

Overwinter met Ecomaxx
VP levert u Ecomaxx Bike Fuel 4, de beste optie in overwinteringsbenzine: vriendelijk voor brandstofsysteem en milieu en meer dan drie jaar houdbaar. Door de toevoeging van aromaten houdt deze storage fuel bovendien de keerringen van uw motorblok in gezwollen toestand, waardoor ze niet gaan lekken. Dat betekent na de winterstop zorgeloos starten en rijplezier in de lente. VP kan u ook adviseren over alternatieven als Aspen en conserverende dopes.

VP interne motorreiniging
De rode draad in onze werkplaats: slechtlopende en minder presterende motorfietsen als gevolg van de slechte kwaliteit brandstof. VP biedt een reinigingsservice aan die met behulp van onze testbank resulteert in een veel grondiger en afdoende reiniging van de verbrandingsruimte.

De reiniging die tot stand komt met Motor Power 1 of 2 en ‘een rondje rijden’ met zo’n 80-120 km per uur is niet bevrediging, zo blijkt telkens weer. Voor carburatie en/of injectiemotoren voeren we een intensieve reiniging uit met een zeer krachtige vloeistof. Deze wordt op onze testbank toegediend via een externe tank/pomp-unit. De motor wordt op driekwart van zijn maximale toerental belast gedurende 8 à 10 minuten, waarbij de soms totaal verkoolde kleppen en zittingen schoonbranden. De motor loopt en presteert direct beter en hij wordt ook zuiniger.

Voor stallers en doorrijders
Bent u doorrijder? Dan weet u dat pekel corrosie en storingen kan veroorzaken, bijvoorbeeld aan elektrische contacten en remzuigers, dat de accu door de kou minder spanning en stroom levert en dat de startmotor door de koude, dikke motorolie harder moet werken. En ook dat de profieldiepte van uw banden in orde moeten zijn, zeker met slecht weer.

Gaat uw motor op stal? Denk dan aan de juiste brandstof (Ecomaxx) voor de winterstop, interne motorreiniging en druppellader, nieuwe olie en oliefilter, goede conditie van ketting en tandwielen en verse remvloeistof. Kortom: om problemen te voorkomen moet uw motor perfect in orde zijn, daarom is er de VP Winterbeurt.

  • Gratis ophalen en thuisbrengen motorfiets (max. 80 km rond VP)
  • Gratis onderhoudspakket t.w.v. €25,-
  • Optioneel: gratis Dynorun (normaal €39,95) inclusief testrapport
  • Interne motorreiniging (zie boven)

Voor de hardcore doorrijders

  • Motor inspuiten tegen corrosie
  • Winterbanden kosteloos monteren/demonteren en in opslag houden (in combi met VP Winterbeurt)


Wat u echt moet weten over de brandstof van uw motor! Lees verder via deze link!!

De VP winterbeurt is geldig van 1 december 2022 tot 1 april 2023

Na de VP winterbeurt bent u klaar voor het nieuwe seizoen!!

VP motorstalling
Uw motor veilig, verwarmd en verzekerd in onze stalling? Voor slechts € 24,50 per maand!

Voor meer informatie vul onderstaand contactformulier in of bel 0187 - 48 57 87

Onze motorzaak
Centraal gelegen op G-O
Telefoon:

0187 - 48 57 87

Adres:

Westelijke Achterweg 53

3245 BJ Sommelsdijk

Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland

Email:

info@vpmotorsport.nl

Contact
Stuur ons een bericht

Onderwerp